снимка pixabayОбщо 248 палестинци, включително 39 жени и 66 деца, са

...
снимка pixabayОбщо 248 палестинци, включително 39 жени и 66 деца, са
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антони Блинкън и палестинският президент Махмуд Абас обсъдиха в петък споразумението за прекратяване на огъня

снимка pixabay

Общо 248 палестинци, в това число 39 дами и 66 деца, са били убити от израелски офанзиви против Газа от 10 май. В Израел 12 души бяха убити от ракетен огън от Газа.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони  Блинкън и палестинският президент Махмуд Абас разискаха в петък  на огъня сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас ". " Говорих с президента на Палестинската администрация Абас през днешния ден и обсъдихме ограничения за гарантиране на прекратяването на огъня. Също по този начин предадох уговорката на Съединени американски щати да работят с Палестинската администрация и Организация на обединените нации за даване на бърза филантропична помощ ", написа Блинкън в Twitter.

Прекратяването на огъня, контрактувано с посредничеството на Египет,  влезе в действие в 2 часа сутринта локално време в петък . Това стана след 11 дни израелски въздушни удари по блокираната Ивица Газа.

По-рано денем представителят на Белия дом  Джен Псаки съобщи, че администрацията на президента   за прекратяването на огъня, с цел да спре офанзивата на Израел в линията Газа и ракетния обстрел от анклава.

Псаки не посочи от кого идват гаранциите, с изключение на да означи, че са дадени от " съответните страни ", само че сподели, че  Байдън е бил зает дипломатически с израелското и египетското държавно управление,  за да обезпечи примирието, преди то да влезе в действие рано в петък.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР